Tässä ajatuksiani Notre Damen kellonsoittaja -elokuvasta. Kerron tässä, mikä sai minut katsomaan kyseisen elokuvan. Ja mitä ajatuksia se herätti. Onkin jännä huomata tämän elokuvan todenperäisyys. Jatka lukemista niin ymmärrät.
Kun omatunto alkaakin toimia. Ja rupeaa ajattelemaan tekojensa mahdollisia seurauksia. Se on hyvä, jos tuntee piston sydämessään tehden väärin jotain ihmistä kohtaan. Tai kun on tekemässä jotain, mutta omatunto soimaa, että älä ryhdy tähän. Tällöin sitä kannattaa kuunnella. Aina emme kuuntele sitä ääntä, mutta mitä sitten voi tapahtua?
Jumala pyytää meitä ihmisiä tekemään hyviä asioita toinen toisillemme, itsellemme ja Häntä kohtaan. Nimi Notre Dame on ranskasta suomeksi käännettynä meidän rouvamme, jolla viitataan Neitsyt Mariaan. (Wikipedia i.a.) Kirkolle annettu nimi siis antaa kunnian Neitsyt Marialle.
Elokuvassa esiintyy mustalaisvihaa, mikä ei eroa tästä päivästä.
Frollo nimesi rujon näköisen vauvan muotopuolta tarkoittavaksi Quasimodoksi. muotopuoli?? Quasimodosta tuli kellonsoittaja. Hyväsydäminen, eläinten ystävä, hassu miäs. Hänellä on kyyryselkä ja hän juttelee pirulta näyttävien, mutta elävien kivipatsaiden kanssa. Ne viittaavat itse, että niillä ei ole tunteita, eikä kykyä empatiaan. Mutta seuraavassa hetkessä tämä paljastuukin valheeksi. Miksi näin?
Mitä Frollo ei tiedä, ei voi satuttaa sinua
Kukaan ei halua olla vankilassa ikuisesti
Erilaisuuden hyväksymisen vaikeutta
Kun Frollo pyytää Quasimodoa luettelemaan aakkosia, niin näin Quasimodo sanoo:
A niin kuin Abnormi
B-Bastardi
C- Konfirmointi
D-Diktatuuri (suomennettu demoni?)
E-Eksortismi (suomennettu eteerinen)
Herra Frollo on kiero ja julma mies, joka väittää vain tekevänsä kaiken Quasimodo hyväksi. Quasimodo on orja tälle miehelle, joka elää ruokapalkalla. Miten tuollaisen hyväsydämisen ja tunnollisen miehen käy?
Quasimodolla on onneksi toivoa ja unelmia, jotka pitävä hänen mieltään kirkkaana.
Mustalaisia pidetään myös tässä elokuvassa varkaina ja huijareina. Eikä käsitys ole muuttunut vielä tänäkään päivänä. Kun he yrittävät ansaita rehellisesti niin se evätään heiltä. Ei luoteta yksilöön, koska jotkut mustalaiset toimivat varastaen. So wrongg.
Elokuvassa 6. tammikuuta juhlitaan mullin mallin päivää. Jossa koirat taluttavat ihmisiä ja pirut päästetään irti. Ja kuninkaaksi kruunataan joku, joka saa osakseen vihaa oikean hallitsijan sijaan. Näin ainakin oli tosielämän pakanallisessa juhlassa, mutta miten tämä näytetään elokuvassa?
Päivällä 6.1 tarkoitus oikeassa elämässä perustuu dricka jul perinteeseen.
Saako sorretut oikeutta? Erilaiset hylkiöt?
Aurinko, kuu symboliikka
Sotilas, joka kertoo nimensä Phoebuksen tarkoittavan aurinkojumalaa.
Ihmettelen, kuinka elokuva edes soveltuu lapsille, kun siinä esitetään seksuaalista häirintää. 1996 tehty.
Elokuva kannustaa rukoilemaan? Pyytämään rahaa, mainetta, loistoa ja kunniaa.
“Luulin, et kaikki ovat lapsia maan” sanotaan elokuvassa. Oikeastihan ollaan joko Jumalan tai maailman lapsia. Kaikki olemme alkuperäisin Jumalalta. Mutta voimme valita elämän Jumalan lapsina emmekä elää maailman meille suomin ehdoin.
5. HEIKKOUDEN HENKI
Luuk.13:11. Ja katso, siellä oli nainen, jossa oli ollut heikkouden henki kahdeksantoista vuotta, ja hän oli koukistunut ja täydelleen kykenemätön oikaisemaan itseään.
– köyry selkä, mikä Quasimodolla on. Eli hänessä vaikuttaa juurikin tämä heikkouden henki. Tämän tekstin tullessa vastaan internetissä, halusin katsoa tämän kyyryselkäisestä kellonsoittajasta kertovan elokuvan. Vähän tarkastella, kuinka todentuntuinen elokuva on.
Virkamies Frollo pitää omia seksuaalisia halujaan saatanallisena, minkä vuoksi rukoilee Jumalaa. Haluaa Esmeraldan itselleen, jos ei saa tätä, hän toivoo Esmeraldan päätyvän Tuonelaan. Haluaa tappaa tämän, koska kokee synnin sisällään. Well played! Oikea Jumalaan uskova miäs siis -NOT.
Tämä elokuva pistää miettimään, kuinka paljon tähän on laitettu faktaa kera fiktion. Ja faktaa kyllä löytyy!
HUOM! Elokuva ei mielestäni sovellu kyllä kovin pienille!
Lähteet
Notre Damen kellonsoittaja (1996) -elokuva
Wikipedia. (i.a.) Saatavilla 19.3.2024 https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ikoni
Notre Damen kellonsoittaja (1996) -elokuva
Wikipedia. (i.a.) Saatavilla 19.3.2024 https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ikoni